A klasszikus latin

“A klasszikus latin” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Én sem láttam a sorozatot, de kétlem, hogy a netflixes készítők a germánok iránti gyengéd, karitatív érzéseiktől, mély empátiájuktól indíttatva gyártották volna le a Barbárokat. Sokkal inkább az állandó nótát fújják: a Rómával szembeni gyűlöletet. Ennek egyik kicsúcsosodása volt évekkel ezelőtt a Spartacus-sorozat.
  A filmgyártás az egyik leghatásosabb mágia, melynek tüzét szakadatlanul táplálni kell, nem is fáradnak e téren a felforgatók. A bamba vulgus pedig eszi, zabálja a termékeket, ki sem látva a tompaságból. Film Katinkáról, film Lengyel Zsolti néniről (Karikó), film Zselenszkijről… Már a dolog puszta abszurditása láttán derengenie kellene valaminek.

  1. „Én sem láttam a sorozatot, de kétlem, hogy a netflixes készítők a germánok iránti gyengéd, karitatív érzéseiktől, mély empátiájuktól indíttatva gyártották volna le a Barbárokat.”
   Természetesen nem.

   1. A film műfajában sem lehetetlen értéket közvetíteni, de kétségtelen, hogy a mainstream nem erre használja.

    1. Ha megnézzük akár az utóbbi fél évszázad filmtermését, látni fogjuk, hogy az esetek nagy részében olyan filmeket kapott fel a média és ölelt keblére a kritikusok hada, amik valamilyen “nem túl jó szándékú” üzenetet igyekeztek lenyomni a néző torkán. Néhány kiragadott példa: 2001 – Űrodisszea: a sivatag közepén tetvészkedő majmok nyomorult hordájából alakult ki az emberi faj, “természetesen” egy földönkívüli értelem beavatkozása révén; Gladiátor: az Impérium, a császárság egyet jelent a zsarnoksággal, már a régi rómaiak is köztársaságot akartak; Amerikai história X: a szkinhed srác börtönbe kerül, ott ráébred, hogy rasszistának lenni rossz, főleg miután a saját árja cimborái megerőszakolják a zuhanyzóban; Philadelphia: a meleg ügyvéd fekete kollégájával összefogva revansot vesz az őt diszkrimináló fehér főnökein; Mátrix: a mesterséges intelligencia által kreált álomvilágból felébredvén csak egy még nyomorultabb és kilátástalanabb valóság lehet a “jutalmad”. A sor napestig folytatható.
     A manipulálást az utóbbi 10 évben kezdték csúcsra járatni, főleg a különböző szuperhősfilmek és az épp aktuális Star Wars-epizódok révén. Vélhetően a lejtőn nincs megállás, a következő 10 év még durvább lesz, amit a filmfogyasztási szokások átalakulása is felerősít majd (Netflix, ilyen-olyan streamingszolgáltatók térnyerése, akik jó alaposan megszűrik a kínálatot).

     1. Így van. És minél több benne az igazság a hamisság kontójára, annál veszélyesebb.
      Egy Bud Spencer és Terence Hill „akotás” csak simán a bóvli kategória. Nem lehet rajta elcsúszni.

     2. Így igaz. Nem is beszélve a masszív mítosz- és eredetrombolásról, amit olyan felforgatóüzemek végeznek, mint a marvel. Ősi isteneket négerekkel, nőkkel ábrázolnak (Heimdall, Thor stb.), teljesen eltorzítják a mítoszokba, teremtéstörténetekbe foglalt tradicionális tanításokat. Egyébként a feminista propaganda különösen virulenssé vált az utóbbi egy évtizedben.

      1. René Guénon: A mennyiség uralma és az idők jelei
       -A szimbólumok megfordítása
       -Neospiritualizmus
       -A pszichikus és a spirituális összetévesztése
       -Pszichikus maradványok

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s